RUSIJADA 2013

VABIM VAS K OGLEDU FOTOREPORTAŽE RUSIJADA 2013, KI JI LAHKO SLEDITE V VEČ NASLEDNJIH OBJAVAH. DOGODEK JE POTEKAL 5. APRILA NA LOŠKEM ODRU V ŠKOFJI LOKI V ORGANIZACIJI GIMNAZIJE ŠKOFJA LOKA IN S FINANČNO PODPORO SKLADA TONETA PAVČKA PRI DRUŠTVU SLOVENIJA RUSIJA TER OBČINE ŠKOFJA LOKA. NA ODRU SE JE PREDSTAVILO PREKO 140 NASTOPAJOČIH. NAUŽILI SMO SE RUSKE KULTURE V OBLIKI PESMI, PLESOV, SKEČEV, KRAJŠIH IGER, FILMOV IN INŠTRUMENTALNE GLASBE.NAŠ CILJ JE BIL SKLEPANJE NOVIH PRIJATELJSTEV S POMOČJO RUŠČINE, SPOZNAVANJE RUSKE KULTURE IN JEZIKA NA NEKOLIKO DRUGAČEN NAČIN IN UTRJEVANJE PRIJATELJSKIH VEZI MED SLOVENIJO IN RUSIJO.
ČASTNI POKROVITELJ RUSIJADE 2013 JE BIL PREDSEDNIK REPUBLIKE SLOVENIJE BORUT PAHOR. ČASTNI GOSTJE RUSIJADE 2013 PA SO BILI: NAMESTNIK VELEPOSLANIKA RUSKE FEDERACIJE V SLOVENIJI GOSPOD VLADIMIR NIKOLAJEVIČ PROŠIN, PREDSTAVNICA RUSKEGA KULTURNEGA CENTRA V LJUBLJANI GOSPA MARIJA PATEJEVA, ŽUPAN OBČINE ŠKOFJA LOKA MAG. MIHA JEŠE IN PREDSTAVNIKI DRUŠTVA SLOVENIJA RUSIJA. UMETNIŠKI GOST RUSIJADE 2013 JE BILA SKUPINA IRA ROMA.
PRIREDITEV STA POVEZOVALA DIJAKA 3. LETNIKA EVROPSKEGA ODDELKA GIMNAZIJE ŠKOFJA LOKA: TILEN AVGUŠTIN IN NEJC VODIR.
AVTOR FOTOGRAFIJ JE NIK MAHNIČ, PRAV TAKO DIJAK 3. LETNIKA EVROPSKEGA ODDELKA GIMNAZIJE ŠKOFJA LOKA.ČE ŽELITE SLIKO POVEČATI, SAMO KLIKNITE NANJO.

Otvoritev festivala Rusijada 2013

Otvoritev festivala Rusijada 2013

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja